Chauffeurs voor de rolstoelbus zijn hard nodig. Wie wil helpen?
Chauffeurs voor de rolstoelbus zijn hard nodig. Wie wil helpen? ((Foto: aangeleverd))

Chauffeurs gevraagd voor rolstoelbus

WOGNUM - De stichting Vrienden van Lindendael / De Hoge Hop streeft ernaar om voor de 265 cliënten van de beide verpleeghuizen het verblijf te veraangenamen. De gelden die hiervoor nodig zijn worden bijeengebracht door een groot aantal donateurs. De stichting gebruikt deze gelden voor exploitatiekosten van de eigen rolstoelbus en door extra activiteiten en evenementen te financieren.

De rolstoelbus wordt gebruikt voor uitstapjes en familiebezoek maar ook om de mensen van de dagbehandeling te vervoeren. De vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat zij veilig en wel worden gehaald en gebracht voor therapie en dagbesteding. Mensen kunnen gebruik maken van de verschillende disciplines die in Lindendael aanwezig zijn, zoals fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Daarbij levert de dagbesteding een prettige en nuttige invulling van hun dag op. Dit zorgt ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en het ontlast de mantelzorger.

Momenteel is het chauffeursbestand te klein geworden om alle verzoeken voor ritten te kunnen honoreren. De stichting is dringend op zoek naar mensen die bereid zijn om bijvoorbeeld één keer per week te rijden. De chauffeur komt in een gezellig team, die zich allen op vrijwillige basis inzetten voor de oudere en/of gehandicapte mens. Uiteraard wordt de nieuwe vrijwilliger goed ingewerkt en voorbereid op de werkzaamheden.

Interesse? Voor meer informatie, neem contact op via hermiensijm@quicknet.nl of aanmelden kan via Alies.Zwaan@omring.nl.

Meer berichten