Terug naar de zeventiende eeuw met On-ontdekking.
Terug naar de zeventiende eeuw met On-ontdekking. ((Foto: aangeleverd))

Kindertheater in Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - De On-ontdekking van de Zuidpool komt naar Medemblik. Dinsdag 9, 16 en 23 juli is dit avontuurlijke kindertheater mee te beleven in Kasteel Radboud, aan de Oudevaartsgat in Medemblik. Maak daarbij een masker én verken het kasteel.

Scheepsjongens Peer en Jodocus naar de Zuidpool

Deelnemers varen naar de zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw. De scheepsjongens Peer en Jodocus gaan als eersten de Zuidpool ontdekken. Maar een expeditie naar de achterkant van de wereld is niet zonder gevaar. Wie durft mee? Pas wel op, want onderweg vliegen de vissen om de oren en fluiten de speren voorbij. Een avontuur met de wind in de zeilen!

De On-ontdekking van de Zuidpool gaat over lef. Want wie gaat ontdekken, weet nog niet waar hij uitkomt. Het gaat over durven vertrouwen en dat het soms juist beter is om een heel andere koers te varen. En over vriendschap, belangrijk voor wie op reis is. En honger... en heimwee. En dat het misschien toch handig is om een keer te leren zwemmen. Geïnspireerd op de ontdekkingsreis van Jacob le Maire in 1615 naar Kaap Hoorn.

Voor de voorstelling mogen de kinderen een mooi Zuidpool masker maken. Neem zo een stukje Zuidpool mee naar huis en speel het nog een keertje na of maak zelf een verhaal.

Ook hebben de kleine bezoekers de mogelijkheid om het kasteel te verkennen, met kerker en ridderzaal.

Kijk voor meer informatie, zoals aanvangstijden, prijzen en voorverkoop van kaartjes op www.kasteelradboud.nl/agenda.

Meer berichten