Bezoek de laatste zomermarkt van dit jaar in Medemblik.
Bezoek de laatste zomermarkt van dit jaar in Medemblik. (Fotografie-RG)

Laatste zomermarkt in binnenstad

MEDEMBLIK - Tijdens de vakantie worden in het historische centrum van Medembik Zomermarkten gehouden. Deze markten zijn een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik). De derde en tevens laatste Zomermarkt is aankomende zaterdag 10 augustus.

Bezoekers kunnen heerlijk slenteren langs de diverse kramen in het Bagijnhof en genieten van het gevarieerde aanbod koopwaar. Van streekproducten tot woonaccessoires en van kleding tot suikerspin, van alles komen zij tegen.

Gouden eeuw themaplein

Op het Gouden Eeuw- themaplein ervaart men het Medemblik tijdens de zeventiende eeuw. Naast ambachtslieden die trots hun ambacht uit die tijd tonen, lopen op het plein figuranten van Medemblikker Toneelvereniging Sint Pieter. Ontmoet de arme vrouw Anne Mette Boghel, de rijke dijkgraaf Albert P. Hauwert of waagmeester Eelke van Mercken. De figuranten maken onderdeel uit van een bijzondere portrettenserie van fotograaf Pascal van As waarin de Gouden Eeuw in Medemblik letterlijk tot leven wordt gebracht!

De Zomermarkten vinden plaats in het Bagijnhof en zijn van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de Zomermarkten en de agenda, zie www.stemmedemblik.nl of facebook.com/zomermarkten.

Meer berichten