Het Walking Football team.
Het Walking Football team. ((Foto: aangeleverd))

Start tweede seizoen Walking Football

REGIO - Na het succesvol verlopen eerste seizoen, waarin de deelnemers wekelijkse trainingen, oefenwedstrijden en toernooien speelden, gaat De Actieve Senioren (DAS) 3 september weer beginnen met een nieuw seizoen.

Walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. De spelers voetballen zes tegen zes, zonder keepers. Zij mogen geen slidings maken en lichamelijk contact is verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer speelden of pas op late leeftijd beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan hier in voorop.

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en laagdrempelig, zodat iedere zestigplusser mee kan doen en het kost slechts 5 euro per maand. Tevens is er medische begeleiding aanwezig. Het geheel staat onder deskundige leiding.

Elke training start met informatie delen en een kopje koffie in de kantine, het sociale aspect is net zo belangrijk. De intensiteit van de oefeningen en spelvormen kan ieder op zijn niveau volgen. Door een verantwoorde opbouw van de training wil DAS eenieder plezierig laten sporten en niet onbelangrijk, blessures voorkomen. De trainingen vinden plaats op kunstgras waar de spelers met goede sportschoenen met licht profiel uitstekend op kunnen bewegen en voetballen.

Na afloop van de activiteit kan onder het genot van een drankje, nog even nagepraat worden over alle onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn.

Meedoen? Dat kan op 3 september om 10:00 uur op het sportcomplex van FC Medemblik, aan de Admiraliteitsweg in Medemblik.

Alle 60-plussers zijn welkom om vrijblijvend een keer kijken. Aanmelden is niet direct nodig.Voor meer informatie, zie www.dasmedemblik.nl, info@dasmedemblik.nl of bel Paul Stam 0227-543195.

Meer berichten