Basisschool De Vijzel zamelt afgedankte apparaten in

Algemeen
Leerlingen van De Vijzel zamelen oude elektrische apparaten in.
Leerlingen van De Vijzel zamelen oude elektrische apparaten in. (Foto: aangeleverd)

HAUWERT - Basisschool De Vijzel uit Hauwert gaat met een duurzame Wecycle inzamelactie sparen voor een mooie beloning. Tot half november zamelen de leerlingen afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat. Een echte win-win situatie!

De inzamelactie wordt georganiseerd door Wecycle, die tevens een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen actiemateriaal en een schoolkrant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een leesboekenpakket naar keuze of een digitale camera en een Wecycle Recycle Certificaat. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De inzamelactie loopt tot en met 11 november.