Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering.
Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering. ((Foto: aangeleverd))

Blauwe Lotus en Erkels Hoop in Brakenkerkje

OBDAM - De Blauwe Lotus staat 2 november om 20.30 uur garant voor een goede sfeer en een spetterend feest. Hun repertoire bestaat uit Ierse, Schotse en Nederlandse traditionals, die worden gebracht met een flinke dosis enthousiasme.

De muziek die de groep maakt is overwegend Iers, maar ook andere folknummers worden uitgevoerd met instrumenten zoals trekzak, gitaar, mondharmonica, bodhran, banjo, mandoline, viool of fluit. Leuk detail is dat de drie zangeressen zusjes van elkaar zijn. Entree 10 euro.

Erkels hoop

In een lezing op 9 november neemt Arjan Erkel zijn publiek mee naar zijn ontvoering in Dagestan waar moslimrebellen hem 607 dagen gijzelden toen hij daar werkte voor Artsen zonder Grenzen. Erkel vertelt op indrukwekkende manier over zijn tijd in kelders, schuilplaatsen onder de grond en ritjes in kofferbakken naar onbestemde locaties. Twintig maanden zag hij alleen mannen in maskers en verkeerde hij letterlijk tussen leven en dood.

Zijn verhaal gaat niet alleen over verdriet en ellende, maar ook hoe hij zichzelf hervond en zijn situatie verbeterde. Hij bokste met een van zijn ontvoerders, leerde ze dank je wel en alsjeblieft zeggen en gaf hun seksuele voorlichting. Tijdens zijn ontvoering speelde Arjan veel liedjes af in zijn hoofd. Deze gaven hem steun en troost: Green Green Grass of home van Tom Jones en Folsom Prison Blues en San Quentin van Johnny Cash. Oerendhard werd zijn lijflied nadat zijn ontvoerders dit meezongen. Jan WilmTolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal begeleidt Erkel.

Beide voorstellingen om 20.30 uur. Kaarten reserveren via www.brakenkerkje.nl. 't Brakenkerkje, Dorpsstraat 38 in Obdam.

Meer berichten