Terug naar de tijd van Charles Dickens

Nieuws
Zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden brengen bezoekers mee terug naar het jaar 1900. (Foto: Robert Gieling)
Zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden brengen bezoekers mee terug naar het jaar 1900. (Foto: Robert Gieling) rodi.nl

MEDEMBLIK - In Medemblik vindt vrijdag 7 december de Dickensdag plaats. Tijdens de sfeervol verlichte kerstmarkt worden bezoekers meegevoerd naar A Christmas Carol van Charles Dickens, het bekende verhaal waarin de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in de nacht voor kerst dromen heeft die hem doen veranderen in een aardige weldoener.

Zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden vormen het decor. Ga terug naar het jaar 1900 en ontmoet Scrooge, Bob Cratchit, Tiny Tim, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes. In de Nieuwstraat en het Bagijnhof is een gevarieerd aanbod kramen te vinden. Bewonder de prachtig gedecoreerde stands met een grote diversiteit aan koopwaar als kerstdecoraties, ambachtelijke streekproducten, kleding, woonaccessoires en nog veel meer. In het Bagijnhof, voor het voormalig postkantoor, ligt het Dickensplein. Bezoekers genieten hier van Dickens-taferelen, kerstliederen en de wensboom. In de Nieuwstraat verrast Dickens-goochelaar Ramon het publiek met een bijzondere act.
De Dickensmarkt is een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik) en is van 16.00 tot 21.00 uur geopend voor publiek.