Sint en pieten kunnen `t dak op bij St. Lidwinaschool

Nieuws

ZWAAGDIJK – Vol verwachting stonden de kinderen en ouders op het schoolplein van de St. Lidwinaschool te wachten op de komst van de sint. Ook dit jaar kwam de goedheiligman met zijn pieten op bezoek. De pieten moesten wel meteen ’t dak op. Daarna barstte het feest los met een leuke musical en mooie surprises.
Sinterklaas en zijn pieten kwamen 5 december op bezoek in de St. Lidwinaschool in Zwaagdijk-West. Het was niet meteen feest voor de pieten. Ze moesten eerst het nieuwe dak inspecteren. Was er wel voldoende grip, zagen ze al een schimmel, rolden de pepernoten goed het dak af? Nadat de checklist helemaal was afgewerkt, kon het feest beginnen en genoten kinderen, ouders en de goedheiligman van de leuke musical ‘De kleren van Sinterklaas’ met verve gespeeld door groep 3, 4 en 5. Wat waren de kleren van de sint vies! Hoe moesten de pieten deze nu weer schoonmaken? En tot overmaat van ramp werden ze ook nog gestolen. Hilariteit alom. Gelukkig werd het allemaal opgelost en kon Sinterklaas in zijn schone tabbard samen met de kinderen verder feest vieren.
Na de musical gingen de leerlingen van groep 1 en 2 lekker spelen in de klas en kregen de peuters bezoek van Sinterklaas, terwijl de middenbouw en bovenbouw gingen voetballen op het plein. De surprises gemaakt door groep 6, 7 en 8 zagen er fantastisch uit vond de sint: "Goed om te zien dat ieder kind er weer erg zijn best op heeft gedaan". Onder zijn toeziend oog werden de surprises uitgepakt.