Marcel Piek klaar voor rally Le Dakar

Nieuws
Marcel in de duinen. (Foto: aangeleverd)
Marcel in de duinen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ZWAAGDIJK – Marcel Piek vertrekt 3 januari naar Lima, in Peru. Daar start 6 januari de rally Le Dakar, die leidt de deelnemers vijfduizend kilometer door de woestijn. De Zwaagdijker trotseert daar de elementen: zand, duinen, duinen en nog eens duinen.
Volgens de organisatie is de route dit keer 100% zand, enorm veel duinen. "Het wordt een slijtageslag", laat Marcel weten. "De tocht is wel bekend voor wat betreft de bivaks, maar de de route die gereden wordt, geeft de organisatie een dag van te voren prijs. Ik ben goed voorbereid en heb afgelopen jaar veel getraind; conditie en kracht voor mijn uithoudingsvermogen."
Marcel rijdt in een semi fabrieksteam van HT rally team Raid en racet op Husqvarna. "Dit is echt een topteam en geweldige motor! We staan direct naast de fabrieksteams van Husqvarna en KTM, we kunnen elkaar steunen tijdens de race. De motoren en kleding gingen half november al met de boot naar Peru. Het team haalt de motoren 2 januari op. Ik vlieg de volgende dag erachter aan. Dan kan ik 4 januari even bijkomen van de reis. Vervolgens 5 januari de papieren in orde maken en de motorkeuring, waarna de volgende dag, de officiële start op het podium in Lima. De rally begint eigenlijk 7 januari, dan gaan we de duinen in."
Marcel is zijn sponsoren enorm dankbaar voor hun steun. Maar ook iedereen die een jas kocht, overigens zijn deze zijn nog steeds te koop, en de vriendenclub van 50 euro. "Ik bekijk de rally van dag tot dag. Zorgen dat ik elke dag finish. ik wil vooral genieten van deze uitdaging, een fantastisch evenement om aan deel te nemen", besluit Marcel.
De rallyrijder is te volgen op zijn Facebookpagina.