Blind door je beeldscherm? Het kan!

Partnerbijdrage
Kom langs bij Brilshop Opmeer in Spanbroek!
Kom langs bij Brilshop Opmeer in Spanbroek! (Foto: Adobe Stock)

REGIO - Steeds meer kinderen zitten op jonge leeftijd dagelijks langdurig achter een beeldscherm. Het gevolg: ze ontwikkelen bijziendheid, oftewel myopie.

Myopie is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Doordat kinderen hun ogen voornamelijk gebruiken om dichtbij te kijken, zien ze in de verte niet meer scherp. Het oog groeit te lang door. Dit heeft ernstige gevolgen. Myopie kan zich ontwikkelen tot vijfentwintigjarige leeftijd. Nu denk je misschien: een bril dragen is toch niet zo erg? Maar let op: elke -1.00 dioptrie verhoogt de kans op complicaties met 40%. Bij een sterkte van -6.00 is er zelfs 33% kans om op latere leeftijd slechtziendheid of blindheid te ontwikkelen!

Effectieve behandeling

Brilshop Opmeer in Spanbroek heeft 10 jaar ervaring in het effectief behandelen van myopie. Dankzij onze specialisten en de verschillende therapiemogelijkheden, waaronder speciale brillenglazen, contactlenzen en atropine, wordt myopie met 60% geremd! Dit is wetenschappelijk bewezen.

Myopie kan zich ontwikkelen door erfelijkheid, maar vooral de levensstijl speelt tegenwoordig een belangrijke factor. Iedereen kan bij ons terecht voor een pre-scan, algehele meting of therapiebehandeling.

Mogelijkheden

Er komt veel meer bij kijken dan alleen een sterktemeting om het oog scherp te laten zien. Een (myopische) netvliesveroudering, (myopische) ooglensvertroebeling of onstabiele traanfilm kunnen één van de oorzaken zijn van wazig zicht.

Benieuwd naar onze prijzen en wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Ga naar www.brilshop.com of maak een afspraak! Wij zien je graag, omdat jij graag ziet.