Blues-rock festival in de Schoof in Werveshoof

  Cultuur
Moondaze.
Moondaze. ((Foto: Janine Postma))

WERVERSHOOF - Wervershoof kent een rijke geschiedenis als het gaat om de blues. Het voormalige carrot blues festival was er eentje welke tot een zeer groot festival uitgegroeid was. De crème de la crème van de Nederlandse blues scene heeft het dorp aangedaan.  

Helaas is dit grootse evenement een aantal jaren geleden ten einde gekomen.

Bij de Schoof konden ze dit niet over het hart verkrijgen. Juist hierom heeft de Culturele Commissie van de Schoof heeft de schouders er onder gezet. Op 23 november komt er avondje blues van Nederlandse bodem welke niet snel vergeten zal worden!
Lokale helden en helden van verderaf zullen de Schoof aandoen. Met lokale grootheid “Double U Bean” als naam welke uiteraard niet mag ontbreken. Deze vierkoppige succesformule hoort bij een festival als deze niet te ontbreken met hun pakkende covers en eigen nummers.

Ook uit de omgeving komt de tribute to “Stevie Ray Vaughan” door het Brent Emmerink Trio! Wanneer je de ogen sluit, hoor je niets anders dan de grote man zelf. Zo goed weet dit trio de blues van dit genie over te brengen.
Op het programma staat ook Moondaze. Deze band is geïnspireerd door blues-rock bands uit de jaren ’70. Met hun energieke liveshows, catchy hooks en sexy riffs maken ze furore op podia in en buiten Nederland. Aan creativiteit geen gebrek bij dit powertrio. Moondaze is hard opweg om een gevestigde naam te worden in Europa.

Als vierde naam komt Copperhead County. Deze band heeft binnen een korte tijd een goede naam opgebouwd als “southern bluesrock band”. In hun “Enjoy The Ride” tour was gelukkig deze datum nog beschikbaar om Wervershoof aan te doen.

Kaarten voor dit prachtige festival zijn te verkrijgen via www.deschoof.net.
 

Meer berichten