Presentatie Onderdijk voor elkaar tijdens Burendag

Nieuws

ONDERDIJK – Siem Grooteman, Henk Wokke, Pé Kaarsemaker en Jac Schaminée namen drie jaar geleden het initiatief en richtte de werkgroep Onderdijk voor Elkaar op. Deze mannen realiseerde vrijwillige, onderlinge dienstverlening, die vraag en aanbod van diensten en hulp bij elkaar brengt.
Door veranderingen in Zorg en Welzijn blijven steeds meer ouderen zelfstandig wonen. Daardoor wordt er, mede door de bezuinigingen, vaker een beroep gedaan op vrijwilligers. Een mentaliteitsverandering is nodig om makkelijk hulp te vragen, als hulp te geven. De werkgroep wil dit realiseren op een laagdrempelige manier door maximale bereikbaarheid (zeven dagen in de week) en door alleen een vergoeding voor gemaakte kosten in rekening te brengen. Twintig activiteiten en diensten worden aangeboden, onder meer: huisbezoek, vervoer, boodschappendienst, conflictbemiddeling, hulp bij de computer en wandelen. De werkgroep werkt zorgvuldig samen met Wering wonenplus, Zonnebloem en de kerk.
Onderdijk voor Elkaar presenteerde zich vorige week zaterdag aan de Onderdijkers tijdens Burendag. Nadrukkelijk werd de wens uitgesproken, dat de inwoners goed gebruik moeten maken van het aanbod van de werkgroep.
Ook vond een wisseling plaats. De oprichters van de werkgroep blijven wel actief als vrijwilligers, maar dragen hun bestuurlijke verantwoordelijkheid over aan de volgende generatie. Het huidige bestuur bestaat uit Culinda Grooteman, Mariska Imming, Gerda Schutte, Theo Manshanden, Cor Tessel en Coen Poland.