Speciale editie Enkhuizer cross

  Nieuws

ENKHUIZEN – De G.P. West-Frisia krijgt een speciale editie. De organisatie van de Enkhuizer wielercross voerde voor haar twintigste editie een opvallende wijziging door. De wedstrijd vindt niet zoals in voorgaande edities tijdens de kerstperiode plaats, maar op zondag 18 oktober.


Met het op de kalender naar voren halen van de wedstrijd, hoopt de organisatie op andere weersomstandigheden. Waar de deelnemers in de kerstperiode veelal te kampen kregen met een zwaar modderachtig parcours, denkt men ditmaal de deelnemers een snel en technisch rondje voor te schotelen.
De Enkhuizer cross maakt wederom deel uit van de Noord-Hollandse RaboTop reeks. Na de wedstrijd in het Helderse park Quelderduijn is de wedstrijd ditmaal de tweede wedstrijd in de serie van zeven. De rest wordt in Hoorn, Spaarnwoude, Den Helder, Petten en Schoorl gereden. De inschrijving vindt plaats in de kantine van Korfbalvereniging DTS aan de Immerhornweg. De samenwerkende wedstrijdorganisaties hanteren een vaste startvolgorde: 09.45 uur: Jeugd 1; 10.15 uur: Jeugd 3 en Jeugd 2; 11.30 uur: Topklasse en Junioren; 13.00 uur: Funklasse en Dames.

Meer berichten