Cursus computergebruik

  Nieuws
Omgaan met de computer; dat leren de deelnemers bij de computercursus van De Actieve Senioren. (Foto: aangeleverd)
Omgaan met de computer; dat leren de deelnemers bij de computercursus van De Actieve Senioren. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Bij voldoende belangstelling wordt er in de maanden maart en april een nieuwe computercursus voor senioren gegeven. Daarin worden praktische vaardigheden geoefend om vertrouwd te raken met de computer: goed en verstandig zoeken op internet en de YouTube mogelijkheden op film- en muziekgebied. Verder aandacht voor winkelen, reizen en e-mailen.
Elke les begint met een korte uitleg, vervolgens oefenen de deelnemers met de computer om het apparaat op spelenderwijze te leren kennen. Opslaan van documenten en afbeeldingen, zodat deze eenvoudig worden overgebracht naar een zelf te maken naslagwerk in de vorm van een fotoboek. Praktisch, maar ook leuk, zo ziet de organisatie de digitale toekomst voor de senior!
De cursus omvat acht lessen vanaf 20 maart op de dinsdagmiddag in het Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. Kosten: 50 euro, te voldoen bij aanvang van les 1. Docenten Nieko van Haastrecht en Jaap Grinwis geven les. Aanmelden kan van 12 tot en met 16 maart via 06-46347379 of 06-51058139.

Meer berichten