Eady en Job vierde bij WK Jiu Jitsu

  Nieuws
Job en Eady behaalden een wereldprestatie in Abu Dhabi. (Foto: Suzanne Wijdenes Fotografie)
Job en Eady behaalden een wereldprestatie in Abu Dhabi. (Foto: Suzanne Wijdenes Fotografie) (rodi.nl)

OPPERDOES/ABU DHABI – Eady Roelandschap en Job Weel waren door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor deelname aan het wereldkampioenschap Jiu Jitsu in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Beide zelfverdedigingkunstenaars zijn gespecialiseerd in de Duo Games. Dit is een spectaculaire techniekvergelijkende wedstrijdvorm waarbij een vakjury de kwaliteit, uitvoering en realiteitsgehalte van technieken beoordeeld.
Het duo uit de gemeente Medemblik kreeg te maken met een zeer zware loting, want in de eerste ronde stonden zijn tegenover de wereldkampioenen van 2017 (België). Deze strijd ging nipt verloren en via de herkansing streden zij keihard voor een bronzen plak. In de herkansingspoule moesten veel goede landen het veld ruimen die ook kansrijk waren voor het brons. De strijd om het brons ging uiteindelijk tussen Italië (derde op het WK in 2017) en Nederland. Deze laatste strijd werd nipt verloren en hiermee greep het succesvolle West-Friese duo net naast een podiumplaats.
Na afloop reageerde beide topsporters nuchter. Job: "Tja, het is een WK en dat is bepaald geen speeltuin. De verschillen zijn waanzinnig klein en de loting was inderdaad pittig, maar daar gaan wij ons niet achter verschuilen. Als je de beste wilt zijn, dan moet je iedereen gewoon kunnen verslaan”. “Onze coach zegt altijd dat er bij een wedstrijd twee winnaars zijn", zegt Eady, "degene die wint en degene die het meest heeft geleerd. Wij hebben hier een waanzinnig mooie ervaring opgedaan en deze nemen wij weer mee in onze rugzak."

Meer berichten