Wandelen in de regio

  Nieuws
Trek de wandelschoenen aan en loop door de mooie kernen van West-Friesland. (Foto: Shutterstock)
Trek de wandelschoenen aan en loop door de mooie kernen van West-Friesland. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

ABBEKERK – AWV’69 verzorgt 21 en 22 april de West-Frieslandtocht . Deelnemers starten bij Het Nieuwe Bonte Paard, Dorpsstraat 54 in Abbekerk. Deelnemers starten tussen 09.00 en 11.00 uur met de 25 km en met de 15, 10 en 5 km tussen 09.00 en 13.00 uur. De wandelaars komen rond 16.30 uur binnen.
De deelnemers lopen door de mooie landelijke omgeving van het dorp Abbekerk en buurtdorpen Midwoud, Oostwoud en Twisk. Deze kernen zijn omgeven door vele bollenvelden en vormen een kleurrijk geheel binnen het West-Friese landschap. Het schilderachtige Twisk met zijn kronkelige Dorpsstraat waar men zich terugwaant in de negentiende eeuw. De statige woonboerderijen en herenhuizen laten de pracht en praal van weleer herleven. Zij vormen een schril contrast met de vele tuinderwoningen. Voor hedendaagse begrippen is het bijna niet te bevatten dat daar gezinnen met soms tien of meer kinderen woonden. De weidsheid van het polderlandschap, met hier en daar ineens een bos, maakt van deze streek een mooi wandelgebied waar het heerlijk vertoeven is en de wandelaars zeker van genieten.
Het startgeld voor volwassenen is 4 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding 2 euro, inclusief medaille. Leden kWbn 1 euro korting, losse medailles 1,50 euro.
Voor informatie, neem contact op met secretariaatawv69@gmail.com.

Meer berichten