Oranjeconcert in Bonifaciuskerk

  Nieuws
Het Westfries Mannenkoor treedt 22 april op in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd)
Het Westfries Mannenkoor treedt 22 april op in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – De zondag voor Koningsdag, 22 april, verzorgt de Stichting Pieter Backer Orgel een Oranjeconcert met medewerking van het Westfries Mannenkoor en de organist Dennis van der Heijden. Het concert begint om 15.00 uur in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik.
Het Westfries Mannenkoor bestaat onder de huidige naam ruim veertig jaar. De ongeveer zestig leden van het koor zijn afkomstig uit vele windstreken en staat sinds 2016 onder leiding van Frank de Ruyter. Vaste begeleider van het mannenkoor is pianist/organist Hans Weenink.
Dennis van der Heijden, geboren en getogen in Medemblik werd op 15 jarige leeftijd organist van het dameskoor van de Gerardus Majellakerk te Onderdijk. Nu is hij dirigent van de gemengde zangvereniging Sint Caecilia in Noord-Scharwoude en organist bij een aantal kerken.
Het programma staat uiteraard in het teken van Koningsdag. Dennis speelt op het Pieter Backer orgel onder andere genoteerde improvisaties van Klaas Jan Mulder, over Vaderlandse liederen. Het Westfries Mannenkoor zingt naast werk van Schubert ook Russische en Georgische koorwerken.
De toegangsprijs bedraagt 8 euro.

Meer berichten