Ondernemers maken zich op voor toeristenstroom

  Nieuws
Wethouder Harry Nederpelt toont het nieuwe Rijk aan verhalen magazine. (Foto: Duco de Vries)
Wethouder Harry Nederpelt toont het nieuwe Rijk aan verhalen magazine. (Foto: Duco de Vries) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Met de presentatie van een gloednieuwe website en een vernieuwd toeristisch magazine opende het toeristisch platform Medemblik vorige week het toeristisch seizoen. In de jachthaven van Andijk verzamelden toeristische ondernemers en stakeholders zich in het restaurant. Onder het credo 'Samen varen onder één vlag' vormen zij een front om ook dit jaar de toeristen en dagjesmensen te verleiden tot een bezoek aan West-Friesland.
Tijdens de bijeenkomst werd nog maar eens benadrukt hoe mooi deze regio is en ook voor de toerist. Toch is enkel de pracht niet genoeg om bezoekers te bereiken die eens wat anders willen dan de Zaanse Schans. De streek is divers en bezaaid met parels van bezienswaardigheden en activiteiten, maar de West-Friezen lijken wel te bescheiden om daar te koop mee te lopen. Dat siert ze, maar is voor de bezoeker een gemis. Daarom slaan de toeristische ondernemers de handen ineen. De marketingcampagne Medemblik: Rijk aan verhalen ging vorig jaar al van start en daar komen nu twee toeristische producten bij. De nieuwe website www.rijkaanverhalen.nl laat de toeristische thema’s zien die zich in Medemblik afspelen. Naast vaste thema’s als musea en watersport, komen ook seizoensgebonden evenementen voorbij. Ook het aanbod van nabijgelegen toeristische ondernemers worden getoond. Het bestaande toeristisch magazine InMedemblik onderging een metamorfose en het nu jaarlijkse ‘Rijk aan verhalen’ magazine bevat actuele en praktische bezoekersinformatie over de regio.
Om de draagkracht van het toeristisch platform voor alle ondernemers nóg groter te maken, is iedereen, die op (semi-)professionele wijze betrokken is bij toerisme, welkom om onder dezelfde vlag te varen. Met behoud van eigen identiteit welteverstaan. Nieuwsgierig? Aanmelden bij toeristisch coördinator Maaike Steltenpool via maaike@rijkaanverhalen.nl.

Meer berichten