Gymvereniging De Spartaan bestaat een eeuw - Feestelijk festijn in sportzaal de Tripkouw

  Nieuws
Gymvereniging Spartaan in 1947. (Foto: aangeleverd)
Gymvereniging Spartaan in 1947. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDWOUD – Gymvereniging De Spartaan viert zaterdag 21 april van 14.00 tot rond 17.30 uur haar 100 jarig jubileum in sportzaal de Tripkouw, Tripkouw 28 in Midwoud. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen tijdens het feestelijke programma.
De vereniging streeft al een eeuw het doel na om turn- en bewegingslessen te geven in alle categorieën, want bewegen is belangrijk. Niet alleen voor jonge kinderen, maar voor iedereen. De Spartaan is 11 april 1918 opgericht. De heer Jb. Roos was de eerste voorzitter en meneer Boelis de eerste penningmeester. Juffrouw de Ridder gaf vanaf de oprichting les aan de meisjes en dames en de heer Koppenol aan de jongens en heren. Leerlingen kregen als eerste les in De Oude School aan de Hauwerterweg (Heemraad Witweg) in Oostwoud, daar werd later bejaardenhuis Woudrust gebouwd. Vervolgens werd het oefenlokaal verplaatst naar café De Vergulde Vos. Elk jaar werden daar in januari uitvoeringen gehouden. In de jaren zestig raakten deze op de achtergrond en maakte plaats voor onderlinge wedstrijden.
De jeugdleden hielden in oktober 2017 een sponsorcircuit om de feestkas te spekken. Mede daardoor is een afwisselend programma mogelijk waar de Spartaan jeugdleden laten zien waar ze al maanden een uur per week voor aan het trainen zijn. Daarnaast is Fit Amstelveen uitgenodigd om belangstellenden kennis te laten maken met acrogym. Wat dat is? Kom een kijkje nemen.
Ramona Schaper geeft een demonstratie paaldansen, samen met vier leerlingen. Tenslotte komt T.T.L. uit Langedijk met een herenspringploeg. Zij staan al meer dan tien jaar op het hoogste niveau en zijn inmiddels tien keer allround Nederlands kampioen.

Meer berichten