Bijenoases inzaaien langs traject Museumstoomtram

  Nieuws
Om de bijenstand te bevorderen zijn bijenoases nodig. Sponsor mee en zorg voor een beter milieu. (Foto: Toos Brink)
Om de bijenstand te bevorderen zijn bijenoases nodig. Sponsor mee en zorg voor een beter milieu. (Foto: Toos Brink) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Piramide uit Hoorn, wethouder Harry Nederpelt uit Medemblik en wethouder Samir Bashara uit Hoorn zaaien op vrijdag 20 april bijenbloemen langs het spoor van de Museumstoomtram in Wognum en Medemblik.
Voor de gelegenheid wordt de stoomtram omgedoopt tot bijenexpress. Wethouder Bashara: "Met de bijenbermen willen we de bijenstand verbeteren. Bijen in Nederland bestuiven veel van onze landbouwgewassen en zijn onmisbaar voor de wilde bloeiende planten, maar de helft van de 360 soorten loopt sterk terug. Daarom zaaien we de bijenbermen in met bloemen die wilde bijen lekker vinden." Wethouder Nederpelt: Het aantal insecten daalt snel, maar ze zijn onmisbaar voor ons en voor veel vogels en andere dieren."
Het weekeinde van 21 en 22 april staat in het teken van de bijen. Het is het eerste bijentelweekeind en op die zondag vindt de landelijke bijenzaaidag plaats in heel Nederland.
Iedereen kan bijdragen aan de bloeiende bijenbermen en een meter sponsoren. Meer informatie, kijk op www.bijenoase.nl/stoomtram.

Meer berichten