Directie gemeente compleet

  Nieuws
Piet Wijdenes. (Foto: aangeleverd)
Piet Wijdenes. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Piet Wijdenes is per 1 mei de nieuwe directeur Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling van de gemeente Medemblik. Hij heeft een achtergrond als directeur en (verander)manager bij diverse, grote organisaties, zoals Alliander en Nuon. Sinds twee jaar is Wijdenes programmamanager Leefbaarheid bij gemeente Medemblik. Samen met gemeentesecretaris Jaap Zwaan is de directie van gemeente Medemblik nu compleet.
De belangrijkste opdrachten voor de nieuwe directeur zijn de organisatie meer wendbaar en flexibel te laten opereren, werkprocessen te versoepelen en sneller in te spelen op ontwikkelingen in de samenleving. Dit zijn opdrachten die de heer Wijdenes bekend voorkomen. Naast het opzetten van nieuwe business units in de energiesector heeft hij diverse opdrachten uitgevoerd op het gebied van organisatietransformatie en -ontwikkeling en het vergroten van de vitaliteit van organisaties.
De beoogd directeur kijkt uit naar zijn nieuwe functie, Piet Wijdenes: ‘De afgelopen twee jaar heb ik al kennis gemaakt met Medemblik. De betrokkenheid en inzet van de medewerkers is groot en hun focus is erop gericht om het leven in deze gemeente nog mooier te maken. Ik wil met mijn achtergrond als coach en manager de kwaliteit in de organisatie optimaal benutten, zodat we nog beter kunnen inspelen op wat er nodig is in de samenleving.’

Meer berichten