Tehuis gezocht

  Nieuws
Wie heeft interesse in een lief en sociaal huisdier? Kom eens kijken naar een ratje in de dierenopvang in Tuitjehorn. (Foto: aangeleverd)
Wie heeft interesse in een lief en sociaal huisdier? Kom eens kijken naar een ratje in de dierenopvang in Tuitjehorn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDWOUD – Een ware ratteninvasie was het ineens bij de dierenopvang in Tuitjehorn. Na een melding van de Bonte Piet in Midwoud werden maar liefst vijf tamme ratjes opgehaald. Vier waren er gevonden in Hoorn en eentje zat diezelfde avond, helaas zonder een vindplek melding, in het tuinhuisje bij de vogelopvang.
Mooie en vriendelijke ratjes die waarschijnlijk niet meer gewenst waren en de vrijheid kregen met de mededeling: “zoek het maar uit”. Het zijn drie heren, en twee dames, waarvan er eentjes duidelijk drachtig is. Ook dat nog, een ratje kan wel tot tien kleintjes krijgen. De mannetjes zullen, voor ze weer naar een nieuwe plek gaan, eerst worden gecastreerd en de vrouwtjes kunnen pas geadopteerd worden als ze zeker niet drachtig zijn of hun kleintjes voldoende hebben groot gebracht. Daarom alvast deze oproep voor nieuwe adresjes voor mogelijk één of meerdere knagertjes. Adopteren gaat in overleg, maar kennis maken en een bezoekje brengen kan altijd op de bezoektijden.
Wie meer wil weten of kennis wil maken, kan bellen of kan tijdens de bezoektijden langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn of bel 0224-551818. Meer informatie op www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten