Zomerexpositie Bonifaciuskerk

  Nieuws

MEDEMBLIK – De commissie kunst en cultuur van stichting Bonifaciuskerk verzorgt van 16 juni tot en met 13 juli een zomertentoonstelling. Diverse werken van drie kunstenaars worden tijdens deze expositie getoond in de Bonifaciuskerk, aan Kerkplein 9 in Medemblik. De feestelijk opening wordt 16 juni gehouden van 14.00 tot 16.00 uur.
Diny Obdam was vanaf zeer jeugdige leeftijd op allerlei gebieden bezig met creatieve dingen. Na cursussen modeltekenen en levend modelboetseren stapte ze over naar het werken met steen. Hierbij voelt zij zich het meest aangetrokken tot de figuratieve kanten van deze kunstvorm. Vooral de mens staat hierin centraal.
Enzo Ribeiro is half Portugees, maar geboren en getogen in Amsterdam. Hij is trots op zijn afkomst en laat dat zien in zijn foto’s: een combinatie van Portugal, Madeira en Amsterdam, van landschap- tot stadsfotografie. Enzo is deze zomer aan het fotograferen bij de 24 uur van Le Mans en kan daardoor niet aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling.
Bep Opdam legt in haar schilderijen de drie elementen -land, water en lucht- op een emotionele manier vast. Haar werken stralen rust, eenzaamheid, hoop, overpeinzing en kracht uit. Ook bij haar keramische objecten speelt gevoel een grote rol. De vormen zijn sierlijk en sterk. Bep won in 2008 tijdens een expositie in Frankrijk de ‘Prix de Peinture de la ville Arzon’.
De tentoonstelling is dagelijks geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Entree is vrij. De deuren blijven echter 30 juni en 1 juli gesloten.

Meer berichten