Strandvogels JO19-1 wint beker

Strandvogels leverde afgelopen weekend een unieke prestatie. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ONDERDIJK – Strandvogels JO19-1 zorgde voor een unieke prestatie, door als eerste team van Strandvogels ooit beslag te leggen op de beker. In hun categorie haalden het team van Menno de Vries en John Heerens de finale en maakte het nog spannend.
De tegenstander was afgelopen weekend sc 't Gooi uit Hilversum, uitkomend in de tweede klasse, net als Strandvogels. De start van de Onder-/Andijkers was fenomenaal, want het was al na drie minuten raak. Arjan Koomen brak door en maakte alleen voor de keeper het klusje koel af door een lob. Na een aantal kansen die mis gingen, scoorde Wout Sierkstra na een corner. Tevens trof de bal doel in de 26e minuut, maar de treffer van Tijmen de Kroon werd afgekeurd wegens buitenspel. Het leek of Strandvogels de wedstrijd in de 39e minuut wilde beslissen, na een pass van Arjan was het voor Tijmen niet moeilijk om de 3-0 in te koppen. De euforie was groot, waardoor waarschijnlijk de concentratie verslapte en ’t Gooi scoorde vlak voor rust een doelpunt.
Strandvogels zorgde na rust voor een aantal kansen, maar benutte ze niet. De tegenstander deed dat wel en in de 60e minuut werd de 'aansluiter' gescoord. Dit tegendoelpunt deed het team uit Onderdijk goed, want de ploeg nam het initiatief weer over. Arjan scoorde ongeveer tien minuten voor tijd zijn tweede goal van die dag. Weer leek het duel gespeeld, maar ’t Gooi kwam wederom terug. Hierdoor was de slotfase spannend, maar Strandvogels hield de 4-3 voorsprong vast.
In een volgepakte kantine volgde een grootse huldiging voor deze geweldige prestatie.