Stichting Dalisay Recovery in inloophuis

  Nieuws
Een eetstoornis hebben, is een heel groot probleem. Weet dat er hulp is. Ook voor familie en vrienden. Kom 16 juni naar de inloop.
Een eetstoornis hebben, is een heel groot probleem. Weet dat er hulp is. Ook voor familie en vrienden. Kom 16 juni naar de inloop. (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Stichting Dalisay Recovery geeft zaterdag 16 juni om 13.00 uur in het inloophuis, aan de Oosterhaven in Medemblik, haar eerste bijeenkomst voor mensen die zijn geconfronteerd met een eetstoornis. Zanger/tekstschrijver Sylvia Aimee zingt een lied dat special voor Dalisay is geschreven.
De Initiatiefnemers Ron en Patricia de Boer, de ouders van Dalisay, keken van 2015 tot 2017 lijdzaam toe hoe hun jonge dochter Dalisay slachtoffer werd van deze serieuze aandoening. Een eetstoornis is immers al lang geen kwestie meer van niet of teveel eten, maar een ernstige aandoening die diep zit in een persoon en het leven van iedereen in de nabije omgeving. Vooral meer impact heeft op jonge leeftijd, bij pubers, tieners en twintigers.
Dalisay raakte zo met haarzelf in de knoei, dat ze na ruim twee en een halfjaar een einde maakte aan haar nog zo jonge leven. De ziekte kenmerkt zich ook door impulsieve acties, waar veel anorexia- of boulimiapatiënten later spijt van hebben. Zo ook met Dalisay. Alleen voor haar kon de klok niet meer terug. Dalisay overleed 19 mei 2017. Iedereen in diep verdriet achterlatend. Ze werd slechts 15 jaar, maar had wel een toekomstdroom. Ze wilde haar lotgenootjes helpen als ze ‘genezen’ was. Achteraf bleek dat ze al velen had geholpen.
Ron en Patricia willen dat bij de eerste tekenen van de eetstoornis wordt ingegrepen. Maar hoe herkennen familie en vrienden dat? Kom in gesprek tijdens de inloop. Zij vertellen over hun ervaringen en hebben een luisterend oor. Weet dat er hulp is. Voor meer informatie, kijk op www.dalisayrecovery.nl en www.inloophuismedemblik.nl.

Meer berichten