Popkoor Remix winnaar Korenfestival

  Nieuws
Popkoor Remix wint voor het tweede achtereenvolgende jaar Korenfestival. (Foto: RG-Fotografie)
Popkoor Remix wint voor het tweede achtereenvolgende jaar Korenfestival. (Foto: RG-Fotografie) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Stichting Evenementen Medemblik organiseerde zaterdag 9 juni het 22e Korenfestival in de binnenstad in Medemblik. Het liep uit op een spannende strijd tussen de geweldige koren. Winnaar met een unaniem lovend juryrapport werd -net als afgelopen jaar- Popkoor Remix uit Almere. Tweede is Popkoor Prestige uit Hoorn en de derde plaats ging naar Popkoor 4 You uit Kampen. De dirigentenprijs won David Cucchi, de scheidende dirigent van Popkoor Remix, die zelfs een 10 haalde.
Equality uit Medemblik, Ooker uit Blokker, Join’s Meeting uit Wieringerwerf, Pop4You uit Venhuizen, Puur uit Benningbroek, Pop-Musicalkoor uit Purmerend, SaenSation uit Zaandam, Scala uit Roelofarendsveen, A-meezing uit Den-Helder en Stembent uit Edam vielen niet in de prijzen.
Op de twee podia aan het Van Houweningepark, wisselden de koren elkaar in een snel tempo af. Ze kon het publiek kennismaken met hun enthousiasme en het repertoire. Coach Marcel Swerissen gaf nog een masterclass. De vakjury had geen makkelijke klus.
Ook werden straatoptredens gegevens. De koorleden zongen op twee locaties op de Nieuwstraat en de Oosterhaven en op één plek op de Kaasmarkt. Overal zat de sfeer er goed in! De prijsuitreiking werd verzorgd aan het Van Houweningepark waar SaenSation nog een prachtige toegift hield.

Meer berichten