Mike van Vugt domineert Rotax Max Euro Challenge

  Nieuws
Mike van Vugt (m) gaat aan kop in de titelstrijd van de Rotax Max Euro Challenge. (Foto: aangeleverd)
Mike van Vugt (m) gaat aan kop in de titelstrijd van de Rotax Max Euro Challenge. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WOGNUM – Karter Mike van Vugt blikt terug op een uitermate geslaagd weekeinde. De 12 jarige Wognummer won in het Zweedse Kristianstad ook de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge. Met een eerste en tweede plaats in de finales won hij het dagklassement bij de junioren en gaat hij aan kop in de titelstrijd.
De blije, tevreden en trotse Mike kreeg loon naar werken. “Ik ben een week naar Zweden gegaan om te trainen. Tijdens de eerste twee dagen ging het niet vanzelf. Het is een superleuke baan, met een heel mooie technisch gedeelte en lange rechte stukken. De baan heeft van alles wat.” Om in Zweden zo goed mogelijk voorbereid in de kart te stappen, bekeek hij van tevoren filmpjes van races op de baan om de racelijnen te doorgronden. Alles ging goed en was tevens een voorbereiding op het wereldkampioenschap OK junior dat ook in Kristianstad wordt gehouden. In de eerste finale was Mike overtuigend de snelste. In de tweede had hij een goede start, maar moest zijn Belgische concurrent voor laten gaan, in de derde ronde kwam Kobe Pauwels hem voorbij.
De derde ronde van het EK wordt begin augustus gehouden in Bruck, Oostenrijk. “Daar heb ik nog nooit gereden, maar dat maakt het een mooie uitdaging.”

Meer berichten