Zomeravondwandeling in Twisk

  Nieuws
Onderweg ontmoeten de wandelaars dames, heren en kinderen in West-Fries kostuum. (Foto: Jan Smit)
Onderweg ontmoeten de wandelaars dames, heren en kinderen in West-Fries kostuum. (Foto: Jan Smit) (rodi.nl)

TWISK - De deuren van Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk staan vrijdag 22 juni om 19.00 uur open om wandelaars te ontvangen met een kopje koffie of thee. Om 19.30 uur gaat namelijk de zomeravondwandeling van start. Deze wandeling wordt georganiseerd door de commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap en de gidsengroep Twisk van het Nut, in samenwerking met de vereniging In ’t Pak.
Na een korte introductie nemen gidsen de groepen wandelaars mee en vertellen over de historie van het dorp. De prachtige boerderijen, huizen en andere gebouwen in het monumentale dorp Twisk vormen het decor voor deze wandeling. Dit jaar is er extra aandacht voor het kleurgebruik bij het schilderwerk van de panden.
Onderweg ontmoeten de wandelaars dames en heren in West-Fries kostuum. Jan Vrugt schreef speciaal voor deze avond het toneelstukje 'Oranje boven' dat op een van de locaties te zien is. Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten in de kerk met een hapje en een drankje en zang van Het Twisker Koor.
De kosten bedragen 7,50 euro per persoon, inclusief alle consumpties. Meer informatie over deze wandeling en andere activiteiten van het Westfries Genootschap is te vinden op de website www.westfriesgenootschap.nl en op de Facebookpagina van het Westfries Genootschap.

Meer berichten