'Voor de kinderen heel bijzonder' - Bezoek Koninklijk Paar aan ISC Medemblik

  Nieuws
Het Koninklijk Paar op bezoek in Medemblik. (Foto's: Vincent de Vries / Rodi Media)
Het Koninklijk Paar op bezoek in Medemblik. (Foto's: Vincent de Vries / Rodi Media) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Wat een prachtige dag! De Koning en Koningin waren vorige week donderdag op bezoek in Medemblik. Een zonovergoten dag met veel belangstellenden op de been langs de route. Voor menigeen de eerste keer dat ze Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima in levende lijve zagen. Een indrukwekkende gebeurtenis, maar het bezoek voelde gemoedelijk en betrokken.
Voordat het Koninklijk Paar in Medemblik waren, brachten zij eerst een bezoek aan het Oostereiland in Hoorn, Westfrisiaweg in Drechterland, voetbalclub Zouaven in Grootebroek en Enza Zaden in Enkhuizen. Het streekbezoek werd afgerond bij het Internationale Sailing Center Medemblik (ISC Medemblik). Het zeilcentrum is de thuishaven van het internationale topzeilen, als de tweede officiële trainingslocatie ter wereld. Bij het ISC traint talentvolle jeugd op weg naar een Olympische carrière.
Het Koninklijk Paar genoot zichtbaar van de zeildemonstraties van verschillende talenten. En het toegestroomde publiek probeerde op zijn beurt een glimp van de koning en koningin op te vangen. Zo ook Diny Opdam (68) uit Medemblik en haar kleinkinderen Silver (7) en Sophie (4). “De kinderen zijn deze week vrij”, vertelt Diny. “Eigenlijk waren we van plan om naar het strandje in Medemblik te gaan, maar vanwege het bezoek van Máxima en Willem-Alexander konden we daar niet komen. Dus toen zijn we hier naartoe gegaan. Hartstikke leuk!” “Ik heb de koning en koningin nog nooit in het echt gezien”, zegt Silver, zwaaiend met zijn vlaggetje. “Voor de kinderen is dit heel erg bijzonder”, laat Diny weten.

Meer berichten