Paalzitten, een waar dorpsfeest

  Nieuws
'Opa' Jan Piet de Boer (toen 68) zat vorig jaar nog fier op de eerste paal (l). Dit jaar is die plaats gereserveerd voor iedereen die wil weten hoe paalzitten aanvoelt. (Foto: aangeleverd)
'Opa' Jan Piet de Boer (toen 68) zat vorig jaar nog fier op de eerste paal (l). Dit jaar is die plaats gereserveerd voor iedereen die wil weten hoe paalzitten aanvoelt. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LAMBERTSCHAAG – De organisatie van het traditionele paalzitten zorgt ervoor dat deze festiviteit voor de 47e keer plaatsvindt in het kleine dorpje Lambertschaag. Marcel Smit, medeorganisator: "De kracht van dit evenement is omdat het dorps is. Ons kent ons en we proberen er samen een feestje van te maken". Iedereen die dit mee wil maken, komt 13, 14 en 15 juli naar het terrein achter de parkeerplaats van het Wagenwiel, aan Noordeinde 2.
Tim Rietkerk, Daan Vijn, Timo Schipper, Justin Dam, Michiel Kool, Renzo Teka, Tijs Smit, Mauro van Dam, Rick Huberts, Dirk-Jan Koorn, Tije de Vries, Jort Smit, Melvin Ros en Frank Ruiter zijn dit keer de stoere jongens die de palen opgaan en het record van vorig jaar willen verbreken. Vol goede moed stappen ze vrijdag 17.00 uur op een paal met een klein zitplankje en alleen de 'die hards' verlaten zondag om 21.34 uur hun benauwde stekkie. "Dit jaar hebben we iets nieuws bedacht", vertelt Marcel. "De eerste paal is voor de mensen die het leuk vinden om te ondervinden hoe paalzitten is. Voor slechts 5 euro mogen ze een uurtje zitten, maar voor wie meer wil geven is natuurlijk ook prima. De hele opbrengst komt ten goede aan stichting Paalzitten. De regeltjes worden elk jaar aangescherpt en dat moet ergens van betaald worden. We zijn nog op zoek naar een 24 uurs EHBO dienst. Ook hebben we raadslid Roelandt Paarlberg gepolst of hij een uurtje wil zitten. Uit een anonieme bron heb ik vernomen dat het waarschijnlijk is dat hij een poging doet, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen."
Toeschouwers kunnen deelnemers sponsoren. Geef gul, het is allemaal voor een goed doel. De organisatie zorgt goed voor de jongens, regelmatig komt er een schuit langs om hen te voorzien van eten en drinken. Ook worden zij door de geluidskar wakker gehouden met allerlei spelletjes en andere entertainment. Meerdere vrijwilligers zetten zich in om van het paalzitten een feest te maken. Een artiest (wiens naam nog niet genoemd mag worden) treedt op in de tent en de band Joyride zorgt voor een optimale sfeer. Dj Berry zorgt het hele weekend ervoor dat de handjes de lucht in gaan en voetjes van de vloer.
Mis paalzitten niet, gezellig!

Meer berichten