Doe mee met de Drakenbootrace

  Nieuws
Inschrijven voor de Drakenbootrace kan tot 1 augustus. Stuur snel een e-mail naar drakenbootracemedemblik@gmail.com. (Foto: RG Fotografie)
Inschrijven voor de Drakenbootrace kan tot 1 augustus. Stuur snel een e-mail naar drakenbootracemedemblik@gmail.com. (Foto: RG Fotografie) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – De West-Friese Waterweek vindt van 10 tot en met 12 augustus plaats in Medemblik en wordt traditiegetrouw op zondag afgesloten met de altijd weer spectaculaire Drakenbootrace. Maar... dit jaar gaat de organisatie het anders doen.
De strijd gaat alleen met Drakenboten met acht roeiers en één trommelaar, waardoor meer teams kunnen meedoen. Elk team mag tijdens de eerste race zijn voorkeur uitspreken voor een tegenstander. Leuk om als vriendenclubs tegen elkaar te strijden.
Hoe werkt het verder? De Oosterhaven is vanaf 12.30 uur het podium van de Drakenbootrace. Dragon Events regelt de vier drakenboten voor de teams. Vanaf de wal worden alle deelnemers uit volle borst aangemoedigd. Elk team roeit drie keer en maakt kans om door te gaan naar de finale. Er is niet alleen een prijs beschikbaar voor de snelste drakenboot, maar ook voor de het meest originele team in kleding en uitstraling. De SPAR-spiegeltrofee staat in elk geval klaar om te worden overhandigd aan de winnaar.
Wie enthousiast is geworden en mee wil doen, gaat deze uitdaging aan met vrienden, collega’s of familieleden. Schrijf een team in vóór 1 augustus door een e-mail te sturen naar drakenbootracemedemblik@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per deelnemer ofwel 90 euro per team. Wacht niet te lang met inschrijven en doe mee aan dit prachtige waterevenement. Voor meer informatie en vragen? Stuur een e-mail naar bovenstaand e-mailadres of neem contact op via tel. 06-53704233.

Meer berichten