Medemblikker kermis voor Clown Willy één groot feest - 'Ik geniet volop van de kinderen en de attra

  Nieuws
Clown Willy is een graag geziene gast tijdens de Medemblikker kermis. Kinderen, maar ook de 'oudere' kids, zijn dol op haar (Foto: aangeleverd)
Clown Willy is een graag geziene gast tijdens de Medemblikker kermis. Kinderen, maar ook de 'oudere' kids, zijn dol op haar (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Niet alleen de Medemblikkers kijken al lang uit naar hun kermis in de binnenstad. Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking verheugen zich al geruime tijd op dit traditionele volksfestijn. De kermis barst donderdag 26 juli los, vijf dagen lang genieten, gezelligheid, spanning en sensatie. Clown Willy zet donderdag en vrijdag de boel op stelten. "Ik geniet altijd volop van de kinderen en de attracties", vertelt ze met een schaterlach.
De kindermiddag op de eerste dag is een jarenlang traditie tijdens de kermis in de Radboudveste. Voor Clown Willy is dit evenement hét klapstuk van het jaar, alles moet wijken, zij geniet elk jaar weer met volle teugen. "Ik ben niet alleen clown", lacht ze,ook ben ik overblijfmoeder op de Jozefschool in Medemblik. Veel kinderen van school kom ik dan weer op de kermis tegen. Vaak herkennen ze mij niet. Maar als ik dan tegen ze praat, lichten hun ogen op omdat ze mij daar wel aan herkennen."
Wie kent Clown Willy na al die jaren niet? Het gezicht van de kermis, in een kleurrijk pak en met bijzondere schmink. Kinderen kunnen zich de eerste kermisdag laten schminken in een tent, waar professionele schminkers klaar staan om hen mooi en kleurig te maken. "Als dat gebeurd is, dan gaan we natuurlijk allemaal gezamenlijk op pad. De attracties in, grapjes maken, smullen van allerlei lekkernijen en prijzen winnen!"
Speciale dag
Clown Willy gaat al jaren op vrijdagmiddag met mensen met een beperking de kermis op. Samen met de vele deelnemers en begeleiders gaat ze een rondje kermis en stapt ze met hen allerlei attracties in. "Ik geniet elk jaar weer van hen en voor mij is het één groot feest", vertelt Willy. "Ik denk dat je zoiets zelf moet meemaken om dat gevoel te kennen, want het omschrijven... dat kan ik niet. Ik ben een paar jaar geleden na de kermis naar zorgboerderij Pronkhof geweest om de cliënten van de Leekerweidegroep ook buiten dit evenement te ontmoeten en ik heb mij die dag totaal niet verveeld. Het is fantastisch om deze mensen te leren kennen. Natuurlijk kwam ik als mijzelf. Geen schmink of pak. Je begrijpt dat niemand mij herkende. Voor hun een rare gewaarwording dat ze langzaam maar zeker Clown Willy herkende, toen ik mijn hoed en wat schmink opdeed. Ik ging met hun de dagelijkse dingen doen, verzorgde de paarden, mestte de stallen uit en kreeg een overheerlijke lunch. Voor mij een dag om nooit te vergeten!"
De Medemblikker clown zorgt dat ze op tijd voor café 't Zeepaardje, aan de Kaasmarkt is, waar alle deelnemers aan de kermis voor mensen met een beperking zich verzamelen. "Jullie zijn daar toch dit jaar weer bij?", vraagt Clown Willy.

Meer berichten