Kermisbezoek in de lift

  Nieuws
Kermisexploitant Edwin de Vries bij één van zijn toiletten. (Foto: aangeleverd)
Kermisexploitant Edwin de Vries bij één van zijn toiletten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Arjan Blokker, Patrick Vonk, Edwin Vader, John van Dam en Edwin de Vries van de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen houden de organisatie van de kermissen zoveel mogelijk in eigen hand. Zij streven ernaar om gezamenlijk met commissies, gemeentes, ondernemers en horeca de verschillende kermissen en aanverwante activiteiten zo aantrekkelijk en voordelig mogelijk te maken.
Arjan Blokker: “Door goede samenwerking met bijvoorbeeld de gemeente Medemblik sluiten alle activiteiten goed op elkaar aan en wordt informatie snel verspreid.” Edwin de Vries vult aan: “Bij het organiseren van de kermissen komt veel kijken; plannetjes maken, ideeën uitwerken en hulpdiensten regelen, want veiligheid gaat voor alles." Edwin komt al zo'n twintig jaar naar de Radboudveste. "Ik sta al heel lang met Skeeball in de binnenstad. Elke keer als ik naar Medemblik rij, dan voelt het als een thuiswedstrijd. De gezelligheid met de inwoners, die mij ondertussen aardig kennen, maar ook om met instanties ervoor te zorgen dat alles goed wordt geregeld. De woonwagens staan al enkele jaren geparkeerd aan de Randweg en dan moet onder meer de watervoorziening voor elkaar zijn en elektriciteit. Je fungeert als bestuurslid van de stichting als aanspreekpunt voor dergelijke projecten."
Om zijn kinderen een toekomst te bieden, breidde Edwin zijn diensten uit. Niet alleen heeft hij kermisattracties, ook verhuurt hij toiletten, sluit afvoersystemen aan en in de winter verkoopt hij vuurwerk en oliebollen. "Ik wil graag dat mijn kinderen straks iets hebben om mee te beginnen en hun toekomst kunnen opbouwen." Tegenwoordig woont Edwin met zijn gezin in Apeldoorn, maar hij kijkt uit naar de kermis in het West-Friese Medemblik. "Mijn ouders waren kermisexploitanten en ik ben erin op- en meegegroeid. Ondanks dat ik een opleiding had afgerond, ging ik toch de kermis op. Enkele jaren geleden zag ik het wat somber in; het kermisbezoek daalde. Nu merk ik dat de mensen weer ouderwets de gezelligheid met elkaar opzoeken. Het kermisbezoek zit gelukkig weer in de lift."

Meer berichten