Besselingen gezocht voor reünie

  Nieuws
Gerrit Besseling en zijn gezin met v.l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling. (Foto: Besseling)
Gerrit Besseling en zijn gezin met v.l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling. (Foto: Besseling) (rodi.nl)

REGIO – Om de vijf jaar is het de traditie van de familie Besseling om een familiereünie te houden. Dit is altijd weer een feest van herkenning en een gezellig samenzijn. Een werkgroep van familieleden hebben nu grootse plannen voor 2020. De reünie wordt groter dan alle voorgaande keren en daarvoor zoeken ze afstammelingen van de Besselingen die nog niet afweten van deze lustrumfeesten.
Gerrit Besseling kwam in 1720 vanuit Emmerich, net over de grens met Duitsland, naar Noord-Holland. Als hoefsmid trok hij via Purmerend, Edam en Amsterdam naar Wognum, waar hij als fijnsmid/edelsmid aan de slag ging. Hij wordt gezien als de stamvader van alle Besselingen die nu in West-Friesland leven of naar elders binnen Nederland verhuisd zijn. Harry Custers van de familiewerkgroep en partner van een Besseling: "Elk lustrum wordt er door de familie Besseling een reünie gehouden, maar wij willen het grootser aanpakken op 5 september 2020. Het is dan driehonderd jaar geleden dat Gerrit besloot om zich hier te vestigen. Daarom zijn wij, (in)direct verbonden aan de Besselingen-familie, op zoek naar alle Besselingen en gerelateerde familieverhalen in deze regio. Wie Besseling heet of leuke anekdotes heeft betreffende de familie Besseling, neem dan contact op via info@300jaarbesselingen.nl of kijk medio september op www.300jaarbesselingen.nl."

Meer berichten