Vogelkijkdag waterberging

  Nieuws
Vogels spotten is leuk met een enorme telescoop. (Foto: Jan Zijp)
Vogels spotten is leuk met een enorme telescoop. (Foto: Jan Zijp) (rodi.nl)

TWISK – Nog nooit vogels van heel dichtbij gezien? Kom dan zaterdag 4 augustus van 10.00 tot 16.00 uur vogels kijken op de jaarlijkse vogelkijkdag bij de waterberging in Twisk. Op deze locatie rusten veel vogels om bij te tanken gedurende hun tocht naar het zuiden.
Bij goed weer kunnen belangstellenden in de loop van de dag soms wel zeventig verschillende soorten zien! Tussen grauwe ganzen, wilde eenden en kieviten gaan de deelnemers met verrekijkers en telescopen op zoek naar minder alledaagse soorten. Er is kans op een kemphaan, bosruiter, groenpootruiter en krombekstrandloper. Bij de waterberging zijn ook regelmatig roofvogels te zien: buizerd, bruine kiekendief, sperwer of torenvalk.
Ook kinderen kunnen op deze dag op een leuke manier kennismaken met de wondere wereld van de vogels!
Deelname aan deze dag is gratis.
Kom langs; er staan telescopen en vrijwilligers klaar om te helpen en informatie te delen.
Om de locatie te bereiken rijdt men vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239. Ga direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters is aan de rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier de auto en volg het fietspad tot de activiteit. Het ontmoetingspunt is het infobord bij het fietspad aan de zuidkant van het terrein.

Meer berichten