Derde zomerexpositie in Bonifaciuskerk

  Nieuws

MEDEMBLIK - De Commissie Kunst en Cultuur van Stichting Bonifaciuskerk-Medemblik verzorgt tot en met 26 augustus de derde zomertentoonstelling van dit seizoen. Op deze expositie in de Bonifaciuskerk (Kerkplein 9 in Medemblik) worden werken van Janneke Rosenbrand getoond.
Janneke Rosenbrand (1945) heeft op kunstzinnig gebied vele paden betreden. Ze deed de opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie en maakte illustraties, tekende en schilderde vele portretten. Na haar kennismaking met de antroposofie koos zij voor de opleiding Kunstzinnige Therapie bij De Wervel in Zeist. Vanaf 1989 oefent zij dit beroep uit, maar ze geeft ook cursussen kunstzinnige vorming. Zelf volgde zij uiteraard vele nascholingscursussen. Zij heeft daarnaast altijd aan een eigen oeuvre, voornamelijk schilderijen, gewerkt en exposeert nu regelmatig.
Haar werken zijn vrij abstract vanuit kleur en substanties, maar ze houdt ook van het ’kleinere werk over de betoverende wereld van het kleine volkje’, de tekeningen met natuur, dieren, kabouters en elfen. Ook is er werk met een religieuze betekenis. Tentoonstellingen van haar werk vonden onder meer plaats in de Parkschouwburg in Hoorn, in de kerk van de Christengemeenschap in Alkmaar en in haar eigen atelier in Blokker. Ook maakte zij illustraties en de omslag voor het boek van Siegwart Knijpenga ’Uit vuur en as’ (Uitgeverij Christofoor, voorjaar 2008).
De tentoonstelling in de Bonifaciuskerk is dagelijks geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Entree is gratis.

Meer berichten