Voorlezen aan mensen met dementie

  Nieuws
Voorgelezen worden in de eigen vertrouwde omgeving. (Foto: AdobeStock)
Voorgelezen worden in de eigen vertrouwde omgeving. (Foto: AdobeStock) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – De Westfriese bibliotheken is op zoek naar mensen met (beginnende) dementie in de gemeente Medemblik, die het fijn vinden om wekelijks voorgelezen te worden. Een vrijwillige voorlezer leest bij mensen thuis voor, in de eigen vertrouwde omgeving.
Het project VoorleesKrachten - voorlezen aan mensen met dementie is een activiteit voor een dementievriendelijke gemeente Medemblik. Iedereen heeft in zijn of haar leven de magie van het verhaal ervaren. Luisterend naar verhalen ontstaat een sfeer van saamhorigheid en verbondenheid. Voorlezen leidt op een heel vanzelfsprekende manier naar het delen van ervaringen en het vertellen van eigen verhalen.
Voorlezen is een laagdrempelige activiteit met een positieve invloed op de kwaliteit van leven. In een sfeer van gezelligheid wordt onder het genot van een kop koffie voorgelezen. Voor de mantelzorger is het ook fijn: even een uurtje ontlast van de zorg. De Westfriee Bibliotheken wil vanaf half oktober 2018 starten met voorlezen.
Wie iemand kent die dementerend is en weet dat die mevrouw of meneer graag wekelijks thuis voorgelezen wil worden? Neem dan contact op met de klantenservice van de Westfriese Bibliotheken via tel. 0228-743943 of stuur een e-mail naar klantenservice@westfriesebibliotheken.nl.

Meer berichten