Eerste meters glasvezelkabel een feit

  Nieuws

REGIO - In de buitengebieden van West-Friesland is snel internet vaak niet beschikbaar. Daar wil Fiber Noord-Holland (FiberNH) graag verandering in brengen met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Vanaf 3 september start een vraagbundeling waarin inwoners uit vijf gemeentelijke buitengebieden zich kunnen aanmelden voor een aansluiting op glasvezelinternet. Wanneer minimaal de helft van de adressen dat doet, zet FiberNH de schop in de grond.
Eerder sloten vijf West-Friese gemeenten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH: Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. In de buitengebieden van deze gemeenten komen ruim 1.100 adressen in aanmerking voor een aansluiting. Deze adressen ontvingen afgelopen week naast een introductiebrief ook een stukje glasvezelkabel, bedoeld om kennis te maken met deze moderne vorm van digitale communicatie. Na de zomervakantie ontvangen deze bewoners een concreet aanbod.
FiberNH is geen nieuwkomer op de glasvezelmarkt. Eerder legde het bedrijf al succesvol een glasvezelnetwerk aan in het buitengebied van de Noordoostpolder. Mededirecteur Jan Voesten: “De vruchtbare grond heeft West-Friesland al veel mooie producten en samenwerking opgeleverd en onze glasvezelkabel misstaat er niet in”. De komst van glasvezelinternet biedt naast een hoge snelheid ook verschillende online diensten zoals digitale televisie en telefoon. Daarmee maken zowel bedrijven, maar ook huishoudens, op een moderne manier gebruik van het internet.
Om het project door te laten gaan moet minimaal de helft van de geselecteerde adressen zich aanmelden binnen de vraagbundelingsperiode. Zij kunnen zich van 3 september tot uiterlijk 15 oktober aanmelden via www.FiberNH.nl. Tijdens de vraagbundeling worden ook informatieavonden georganiseerd. Om de kans van slagen te maximaliseren zoekt FiberNH lokale enthousiastelingen die dit project tegen vergoeding willen steunen. Zij kunnen zich op www.FiberNH.nl aanmelden als ambassadeur.

Meer berichten