Basisschool De Vijzel gaat voor goud

  Nieuws
De leerlingen van De Vijzel zamelen tot 18 november defecte elektrische apparaten in. (Foto: aangeleverd)
De leerlingen van De Vijzel zamelen tot 18 november defecte elektrische apparaten in. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HAUWERT – Basisschool De Vijzel uit Hauwert gaat voor gouden sterren met een duurzame inzamelactie. Tot half november zamelen de leerlingen afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen zij daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat met zoveel mogelijk gouden sterren.
De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen een speciale krant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelen de kinderen tenminste 75 kleine apparaten in. Elke deelnemende school ontvangt hiervoor een beloning (boekenpakket, karaokeset of digitale camera) en een Wecycle Recycle Certificaat met één twee of drie gouden sterren. Om de meeste te krijgen, zamelt de school minimaal 250 kleine apparaten in, denk aan een lampen, telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De inzamelactie loopt tot en met 18 november.
Wecycle zamelde vorig jaar 107 miljoen kilo e-waste in en dat wordt voor 97% nuttig toegepast. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Meer berichten