Ontdek nieuwe wandelroutes in West-Friesland

  Nieuws
Wandelen in de regio? Kijk eens op www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreeren/wandelen voor leuke wandelroutes. (Foto: archief Rodi Media)
Wandelen in de regio? Kijk eens op www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreeren/wandelen voor leuke wandelroutes. (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

REGIO – Recreatieschap Westfriesland kreeg een subsidie van bijna 350.000 euro van de provincie voor uitbreiding van het wandelnetwerk in West-Friesland. Dankzij deze ondersteuning worden bestaande wandelroutes aan elkaar gekoppeld en nieuwe routes toegevoegd. De verwachting is dat het netwerk in juni 2020 klaar is.
Wandelaars kiezen bij de achttien nieuwe wandelstartpunten uit routes van vijf tot tien kilometer, elk met een eigen kleur bewegwijzerd. De routes lopen door lintdorpen, langs stolpboerderijen en droogmakerijen. De iconische Westfriese Omringdijk wordt onderdeel van het netwerk en wordt bovendien als streekpad opgenomen. Wandelaars kunnen de routes gratis downloaden via www.recreatieschapwestfriesland.nl/recreeren/wandelen en de app van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Meer berichten