Muziek verbindt en verbroedert

  Nieuws

ANDIJK – De muziekscholen Stede Broec en Oostelijk West-Friesland nodigen -in samenwerking met Vluchtelingenwerk en de vier gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland en Medemblik- belangstellenden uit voor het concert Voices of Refugees. Dit vindt zaterdag 22 september om 16.00 uur plaats in de Gereformeerde kerk aan Middenweg 4 in Andijk. Voorafgaand is er een workshop voor vluchtelingen en andere belangstellenden.
Het koor Voices of Refugees uit Wenen treedt op. Voordat het concert begint, wordt om 14.00 uur een workshop gehouden waarin een meerstemmig muziekstuk wordt ingestudeerd met vluchtelingen uit West-Friesland. Belangstellenden kunnen ook meedoen en kunnen zich hiervoor voorafgaand aan opgeven. Tijdens de muziekvoorstelling wordt dit lied ten gehore gebracht.
Kerem Sezen is de dirigent van Voices of Refugees. Hij reisde veel rond en kwam erachter dat mensen allemaal hetzelfde zijn 'in wezen'. Zijn motto is: 'Zing samen, bereik doelen en geluk samen'. De muziekscholen Stede Broec en Oostelijk West-Friesland willen eenzelfde ontmoeting met West-Friese vluchtelingen organiseren, met als doel een (muziek)thuisbasis voor vluchtelingen in West-Friesland te bieden. Aan het concert werken mee: docenten van de muziekscholen, Hale Bopp 4 (close harmony-kwartet), koorleden uit West-Friesland, M-2 Light, Licht en Geluid en vele vrijwilligers.

Meer berichten