Sterk collectief West-Frisia

  Nieuws
De eliteploeg van West-Frisia is volgend jaar verzekerd van een plek in de Nederlandse klassiekers. (Foto: aangeleverd)
De eliteploeg van West-Frisia is volgend jaar verzekerd van een plek in de Nederlandse klassiekers. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO – De eliteploeg van West-Frisia zorgde afgelopen zondag voor een fraaie afsluiter van de Topcompetitie. In de Limburgse Eurode Omloop bezorgde een sterk collectief optreden de Mabo-Enra-formatie een zevende plaats in de dagstand.
Op het zware parcours rond Kerkrade was de ploeg de enige clubploeg die enige weerwerk kon bieden aan de zeven deelnemende financieel veel krachtigere continentalteams. Met een 26e plaats voor de jonge Abbekerker Alexander Konijn, een 27e stek voor de Fries Harry Sweering en een 28e plaats voor de Utrechter Bart Lemmen, die zich vrijdag verzekerde van de nationale titel bij de militairen, zag de ploeg als enige club drie renners terug bij de slechts 39 finishers.
Met het resultaat schoof de ploeg op naar een elfde plaats in het voor de clubs belangrijke ploegenklassement. Met een plaats bij de eerste veertien is de West-Friese formatie ook in 2019 verzekerd van deelname aan de belangrijkste reeks van Nederlandse klassiekers. Naast de zeven Nederlandse continentalteams mogen slechts de beste tien clubs van Nederland deelnemen aan de reeks. West-Frisia is onderhand een vaste waarde in de competitie. Volgend jaar maakt de ploeg voor de zevende maal op rij deel uit van het Topcompetitie startveld.

Meer berichten