Dudok Kwartet Bij Hauwert in Concert

  Nieuws
Het Dudok Kwartet staat 12 oktober op het podium van de Witte kerk in Hauwert. (Foto: Marco Borggreve)
Het Dudok Kwartet staat 12 oktober op het podium van de Witte kerk in Hauwert. (Foto: Marco Borggreve) (rodi.nl)

HAUWERT – Het Dudok Kwartet uit Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet bestaat uit violisten Judith van Driel en Marleen Wester, viola speler Marie Louise de Jong en cellist David Faber. Marleen komt uit Hauwert en het bestuur van de stichting Hauwert in Concert is blij haar en haar muzikale vrienden, in eigen huis te verwelkomen.
De muzikanten delen de kern van muziek met openhartig en bezield spel, met luisteraars over de hele wereld. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Het kwartet is regelmatig te gast bij podium Witteman.
In Hauwert in Concert komt het project The Fluid Orchestra met de jonge Jesse Passenier aan bod. Hij is componist, arrangeur en dirigent en ontving vorig jaar de Rogier van Otterloo award. De jury roemde hem om zijn creativiteit en visie. Meer informatie, kijk op www.youtu.be/h7rXrMWpRKI. Het Dudok Kwartet moest daarom leren spelen als een bigband.
Van de Noor Grieg komt het strijkkwartet en een fuga voorbij. Hij is bekend van zijn toneelmuziek bij het drama van Peer Gynt en werkte tijdens zijn leven aan drie strijkkwartetten. Het typisch Scandinavische geluid is duidelijk te horen.
Het Dudok Kwartet speelt 12 oktober om 20.15 uur in de Witte Kerk, Hauwert 95 in Hauwert. Toegang: 15 euro, inclusief koffie, thee en pauzedrankje. Naast kaartverkoop aan de kerkdeur kan men reserveren via hauwertinconcert@gmail.com. Meer informatie op www.hauwertinconcert.nl en www.dudokkwartet.nl.

Meer berichten