Activiteiten Westfriese Ekklesia

  Nieuws

WOGNUM – De eerste viering het nieuwe seizoen van de Westfriese Ekklesia vindt zondag 7 oktober plaats om 11.00 uur in de protestantse kerk Raadhuisstraat 15 in Wognum. Het jaarthema luidt 'Inspiratiebronnen voor de Ekklesia', met onderwerpen van Franciscus tot Buber, van Meister Eckhardt tot Huub Oosterhuis.
Alex van Heusden gaat in zijn preek nader in op Franciscus en zijn navolging. Franciscus kende de angsten van de mensen. Voor de onbeheersbare krachten van de natuur, voor armoede en voor oorlog. Hij wilde mensen leren die angsten te overwinnen.
Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Alwies Cock en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman.
De Westfriese Ekklesia houdt 10 oktober om 20.00 uur een bijzondere thema-avond. Peter Vermaat speelt 'Francesco'. De dichter-verteller speelt de bijzondere voorstelling 'Francesco, het verhaal over een middeleeuwer' in de protestantse kerk. Franciscus van Assisi is voor velen een bekende naam, maar wat dreef hem en wat betekent zijn levenswandel voor de huidige tijd, inspireert dat nog vele mensen? In zijn voorstelling brengt Peter Vermaat dit verhaal op levendige wijze tot uiting. De toegang bedraagt 10 euro.
Meer informatie, zie www.westfrieseekklesia.nl.

Meer berichten