Jeugdschaken bij Revanche

Nieuws
Verschillende kinderen en hun ouders kwamen de schaakstukken verzetten bij hun pogingen een partij te winnen. (Foto: aangeleverd)
Verschillende kinderen en hun ouders kwamen de schaakstukken verzetten bij hun pogingen een partij te winnen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WERVERSHOOF – Schaakverenging Revanche liet de jeugd 20 september kennismaken met schaken. Tijdens de Back2Sportdag stond de vereniging met een groot schaakspel op het Raadhuisplein. De kinderen hadden veel belangstelling voor het grote spel.
Naast het grote schaakspel kon iedereen ook een partij op een gewoon bord spelen. Ook daarvan werd gebruik gemaakt.
Twee leden van Revanche, Nico Reus en Jaap Kool, geven vanaf dinsdag 2 oktober schaakles aan de jeugd in café De Hoek, aan De Hoek in Wervershoof. Dit begint om 18.45 uur en duurt een uur. De kosten bedragen 1 euro per avond.
Jan Kelder geeft vrijdag 28 september om 20.00 uur een simultaan. Zo’n tien mensen schaken tegelijkertijd tegen de oud kampioen van Wervershoof. De deelnemers kochten deze kavel tijdens de Gemeenschapsveiling. Iedereen die belangstelling heeft voor de schaaksport is van harte welkom in De Hoek. Meer informatie, zie www.revanche.eddict.nl.