Rommelmarkt in en om Torenschouw

  Nieuws
Bezoekers van de rommelmarkt in Opperdoes kunnen ervan uitgaan, dat de sporthal bomvol staat met spulletjes. (Foto: aangeleverd)
Bezoekers van de rommelmarkt in Opperdoes kunnen ervan uitgaan, dat de sporthal bomvol staat met spulletjes. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OPPERDOES – De traditionele rommelmarkt in en om de Torenschouw, aan de Torenstraat in Opperdoes, vindt 6 oktober plaats. Het dorp stroomt vanaf 08.00 uur vol met klanten om klokslag 09.00 uur hun slag te slaan. Parkeren is dan een probleem, maar de inwoners stellen zich gemoedelijk op.
Belangstellenden kunnen tot en met 12.30 uur struinen langs alle kraampjes in het dorpshuis. De opbrengst is volledig bestemd voor goede doelen en mede daarom draagt het dorp de rommelmarkt een warm hart toe. Alle Opperdoezers ruimen hun schuur en zolder van tevoren op en bieden hun overtollige, niet meer gebruikte spullen aan op de rommelmarkt. Dit keer weer een volledig ‘vers’ aanbod van goederen, onder meer keukenspullen, speelgoed, elektronica, boeken, meubilair, tuinspullen, gereedschappen, bloempotten en vazen of serviesgoed.
Een deel van de opbrengst is bestemd voor vijf kinderen in Ethiopië die al jarenlang via Compassion financieel worden gesteund, zodat ze naar school kunnen, kleding en eten krijgen. Het andere deel gaat naar Mercy Ships voor operatiematerialen en andere medische benodigdheden. Zij varen met een ziekenhuisschip langs de kust van Afrika en bieden de allerarmsten daar gratis medische zorg aan. Alle medewerkers op het schip werken als vrijwilliger.
Kom aanstaande zaterdag naar de rommelmarkt, profiteer van koopjes en steun het goede doel.

Meer berichten