Requiem Mozart in Bonifaciuskerk

  Nieuws
Het projectkoor Mozart's Requiem bestaat uit zo'n zeventig koorleden uit heel West-Friesland. (Foto: aangeleverd)
Het projectkoor Mozart's Requiem bestaat uit zo'n zeventig koorleden uit heel West-Friesland. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK - Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zaterdag 27 en zondag 28 oktober hun hart ophalen bij de uitvoering van het Requiem van Mozart in de Bonifaciuskerk in Medemblik door het (gelijknamige) Projectkoor. Dit koor bestaat uit vier (jonge) solisten én een orkest onder leiding van dirigent Jan Laan. Dit werk wordt voorafgegaan door het Pianoconcert nr. 20 van Mozart gespeeld door de Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven.
In slechts tien repetities hebben zo’n zeventig koorleden uit heel West-Friesland het Requiem van Mozart ingestudeerd met veel thuisstudie. Het Requiem is de onvoltooid gebleven compositie van Mozart tijdens zijn laatste ziekbed in 1791 en merendeels gecompleteerd door vriend en collega Süssmayer. Het behoort tot de meest geliefde werken van Mozart.
Internationaal bekende pianist Ramon van Engelenhoven voert het imponerende Pianoconcert nr. 20 van Mozart uit, waarvan een gedeelte aan het eind voorkomt in de film Amadeus en de bewondering van Beethoven wekte vanwege de emotionele inhoud: een dreigend Allegro, de kalme en zonnige Romance (bekend thema) en het adembenemende Rondo als finale.
Het concert begint zaterdag 27 oktober om 20.15 uur, zondag 28 oktober is de aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Praktisch Projectmeubel (0227-540015 of info@praktischprojectmeubel.nl). Meer informatie: www.bonifaciusmedemblik.nl.

Meer berichten