Daan, Els en Roy met de prijzen aan de haal - Uitreiking Vrijwilligersprijs Medemblik in Post

  Nieuws
De winnaars van de vrijwilligersprijzen: v.l.n.r. Els Beers van Stichting Warme maaltijdvoorziening, Daan Immen en Roy van der Ven. (Foto: aangeleverd)
De winnaars van de vrijwilligersprijzen: v.l.n.r. Els Beers van Stichting Warme maaltijdvoorziening, Daan Immen en Roy van der Ven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDWOUD – Tijdens het vrijwilligersfeest in café de Post in Midwoud werd 9 november voor de eerste keer de Vrijwilligersprijs Medemblik uitgereikt. Daarmee wil de gemeente haar waardering uitspreken voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Medemblik. Ruim 4.000 mensen stemden op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie. Voor het oog van ruim 250 vrijwilligers werden de drie winnaars van de Vrijwilligersprijs afgelopen vrijdag bekend gemaakt.
Met een brede glimlach namen de prijswinnaars de prijs in ontvangst; niet alleen de eervolle benoeming, maar ook een aantal prijzen van de sponsoren. De Vrijwilligersprijs Medemblik is verdeeld in drie categorieën. Daan Immen (16), winnaar van de categorie junior tot 18 jaar, ging al jaren met zijn opa mee naar zwembad Het Molenbad, waar zijn hij vrijwilliger is. Ondanks Daan's lichte vorm van autisme is hij zo gegroeid in zijn vrijwilligerswerk, dat hij sinds dit jaar zelfstandig kan werken als vrijwilliger. De Wognummer zit nog op het Clusius College in Hoorn, maar wil ook als hij van school is nog vrijwilligerswerk blijven doen.

Vrijwilliger

Een nek-aan-nek race was het voor de Vrijwilliger 2018. Twee dagen voor het sluiten van de stemmogelijkheid stond Roy van der Ven namelijk nog op de tweede plaats. Roy (63) heeft een zeldzame en chronische vorm van bloedkanker, Myelofibrose, en kan daardoor zijn baan niet meer uitvoeren. Hij zet zich sinds 2014 in als vrijwilliger voor Stichting Wings of Change in Andijk, een centrum voor onder meer roofvogelopvang en dagbesteding. Ondanks zijn ziekte zet hij zich gepassioneerd in en betekent hij niet alleen veel voor de stichting, maar vooral voor de cliënten.
Organisatie

De meeste stemmen in de categorie Vrijwilligersorganisatie 2018 kreeg stichting Warme maaltijdvoorziening en Rode Kruis, locatie Medemblik. Door een goede samenwerking tussen beide organisaties wisten zij een doorstart te maken met het project de ‘Open Tafel’. Ruim twintig inwoners van de gemeente Medemblik, die zelf niet meer in staat zijn om te koken, eten door de Open Tafel nu dagelijks in een prettige sfeer met elkaar. Per dag zetten vier vrijwilligers zich hiervoor in.
Vrijwilligerspunt

Het Vrijwilligersfeest en de Vrijwilligersprijs Medemblik 2018 worden georganiseerd door Vrijwilligerspunt, in opdracht van de gemeente Medemblik. De jury, bestaande uit Sanne Bakker, Ron van Breukelen, Marijke Langendijk, Moniek Lucassen en Cor van Putten, maakte uit de aanmeldingen een keuze en bepaalde per categorie drie nominaties. Voor de keuze van de genomineerden is voornamelijk gelet op wat een organisatie, project of vrijwilliger bijzonder en onderscheidend maakt. Op basis van de meeste stemmen, zijn de drie winnaars bepaald.

Meer berichten