Terug in de tijd met Dickensdag

  Nieuws
Kom 7 december ook naar de Dickensdag in Medemblik en ga terug in de tijd. (Foto: Fotografie RG)
Kom 7 december ook naar de Dickensdag in Medemblik en ga terug in de tijd. (Foto: Fotografie RG) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – De Dickensdag vindt vrijdag 7 december plaats in de binnenstad van Medemblik. Tijdens de sfeervol verlichte kerstmarkt worden bezoekers meegevoerd naar 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Het bekende verhaal, waarin de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in de nacht voor Kerst dromen heeft, die hem veranderen in een aardige weldoener.
Het decor van deze gezellige dag wordt gestalte gegeven door zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden. Ga terug naar het jaar 1900 en ontmoet Scrooge, Bob Cratchit, Tiny Tim, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes.
In de Nieuwstraat en het Bagijnhof is een gevarieerd aanbod op de vele kramen te vinden. Bewonder de prachtig gedecoreerde stands met een grote diversiteit aan koopwaar, met onder meer kerstdecoraties, ambachtelijke streekproducten, kleding en woonaccessoires. In het Bagijnhof, voor het voormalig postkantoor, is het Dickensplein. Daar geniet iedereen van nostalgische Dickenstaferelen, kerstliederen en de wensboom. In de Nieuwstraat verrast Dickens-goochelaar Ramon bezoekers met een bijzondere act.
De Dickensmarkt is een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik) en is van 16.00 tot 21.00 uur geopend voor publiek. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter de dijk op vier minuten loopafstand van het evenement. Volg de bordjes!

Meer berichten