Nieuwjaarsduik voor KNRM Medemblik

  Nieuws
Wie gaat met Siem Zeilmaker de uitdaging aan op 1 januari? Wie durft het koude IJsselmeerwater te trotseren? (Foto: archief Rodi Media)
Wie gaat met Siem Zeilmaker de uitdaging aan op 1 januari? Wie durft het koude IJsselmeerwater te trotseren? (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

MEDEMBLIK – Progressief West-Friesland verzorgt dinsdag 1 januari de Nieuwjaarsduik aan de Vooroever in Medemblik. Deelnemers kunnen zich bij strandpaviljoen De Zoete Zee om 13.30 uur inschrijven. Siem Zeilemaker neemt ook een duik in het IJsselmeer en daagt iedereen uit om ook in het water te springen en het goede doel te ondersteunen.

Deelnemers betalen 5 euro om het koude IJsselmeer te trotseren en krijgen daarvoor twee consumpties. Na de Nieuwjaarsduik kan men opwarmen in De Zoete Zee. Belangrijk is om zelf een handdoek mee te nemen. Een arts is aanwezig als eventuele noodgevallen zich voordoen. Opzwepende muziek wordt gedraaid voor de deelnemers om gezamenlijk het IJsselmeer in te rennen. Siem Zeilemaker gaat deze middag ook te water: "KNRM Medemblik gaat als er nood is het IJsselmeer op. Zo laten wij Medemblikkers zien dat we de bemanning waarderen in alles wat ze doen."
De KNRM Medemblik is dé hulpverlener op het IJsselmeer. Al jaren staan zij stand-by tijdens de Nieuwjaarsduik. Zij hoefden nog nooit in actie te komen, maar voor de nieuwjaarduikers is het goed dat de reddingswerkers in de buurt zijn. Ook dit jaar zijn zij weer van de partij. De reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos, sinds 1824 en dat blijft zo. De vrijwilligers worden professioneel opgeleid. Het complete opleidingspakket bevat meer dan zeven opleidingen en cursussen. Alle reddingsstations hebben wekelijks een oefenavond waar getraind wordt op alle aspecten van het reddingswerk.
Steun KNRM Medemblik en duik 1 januari in het IJsselmeer!

Meer berichten